dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb cansalada



Ingredients: 

1/2 pota de porc,
1 tros de cansalada,
1 tros de
costella de porc,
1 tros de punta de pit de vedella i un altre de porc,
1 os de babilla de vedella,
1/4 de fesols,
1/2 kg. d'arròs,
penca, nap i coliflor,
pebre dolç,
safrà,
sal
un rajolí d'oli.

Elaboració:
 

Es posa l'oli al foc (només se li ha de tirar un rajolí d'oli ja que desprén una gran quantitat de greix). i quan està calent es li tira tota la carn, a continuació se li afig tota la verdura i finalment se li tira el pebre dolç. Després d'acò se li oboca l'aigua i se li trenca el bull 4 o 5 vegades, és a dir, quan bulla se li afig una miqueta (un got) d'aigua, i així 4 o 5 vegades. Se li tira la sal i l'arròs i quan torne a bullir si li afig el safrà i deixem que acabe de coure. Aquest plat, com tots els tradicionals, requereixen molt de temps d'elaboració. El fet de trencar el bull 4 o 5 vegades és per al fet que els fesols és coguen bé per dins. Al cap de 20 minuts estarà llest.

Arròs amb carabassa



Ingredients:

750 g d'arròs
500 g de carabassa
1 pimentó
1 dl. d'oli
safrà
Sal
 
Elaboració

Pelar i tallar la carabassa a trossos, tallar el pimentó en quadrats.
Posar a calfar en un cassó al foc litre i mig d'aigua. En una paella al foc, posar l'oli a calfar, quan estiga calent, fregir la carabassa i el pimentó, quan ja està fregit, afegir l'arròs donant-li unes quantes voltes. Afegir l'aigua calenta, remoure, assaonar amb sal i safrà. Deixar coure 20 minuts.

Arròs amb carabiners (gambot)



Ingredients: (6 persones)

700 gr. d'arròs
1,4 litres de brou de peix.
set carabiners mitjans (podem afegir també altres 7 gambes roges)
400 gr. de tomaca
De sis a vuit dents d'all
tres nyores
rameta de julivert
Oli,
all i
Sal

Preparació:

1.- Fas una picada amb les tomaques, els alls (una dent almenys per persona), el julivert, les nyores i sal. Les nyores abans les trosseges molt xicotetes i les friges amb cura de no cremar-les.
2.- Poses a fregir la paella amb 200 dl d'oli i sal per les vores.
3.- Afiges els carabiners i els friges fins que solten ben el brou (uns 4-5 minuts) i es reserven.
4.- Afiges la picada i friges fins que s'evapore el líquid.
5.- Afiges l'arròs i ho friges durant 2-3 minuts.
6.- Afiges el brou bullint-lo o bé el portes a ebullició, rectifiques de sal (recorda-te’n que estiga un poc salat, després l'arròs endolceix).
7.- als 10 minuts afiges els carabiners amb major o menor art. Als 18-20 minuts ja està.

Arròs amb caragols i tirabecs

Ingredients: (per a 8 persones)

1 conill
250 g de bajoqueta
250 g de tirabecs
3-4 carxofes.
un grapat de cargols
2 l de brou de carn
1 kg d'arròs
Herbes per a assaonar el conill
oli
sal
1 tomaca ratllada
8 dents d'all
nyora picada (opcional)

Elaboració:

Una vegada sofregit tots els ingredients en una paella s'afig el brou i posteriorment quan bulla 18 minuts i llest. 5 minuts de repòs i a menjar.
1. Frig bastant el conill i aparta'l.
2. Sofrig la bajoqueta, els tirabecs i les carxoges.
3. Afig una picada 8 dents d'all, la tomaca i la nyora o prbre roig.
4. Agrega la carn que havies apartat.
5. Afig els 2 l de brou de carn.
6. Quan bulla rectifica la sal i afig l'arròs i ja saps menys de 20 minuts. Si veus que es queda sense brou, baixa el foc i tapa la paella.

Arròs amb carxofes i magre



Ingredients: 

400 g de magre de porc (llom de cap o agulla de porc)
Quatre carxofes
500 g d'arròs
Un litre de brou d'au i verdures o solament de verdures
Quatre dents grans d'all
Una cullerada de nyora picada (o pebre roig)
Una tomaca rallada
Un sobre de safrà mòlt o colorant
oli al gust (75 dl)
sal

Elaboració:

1.- Posem en la paella l'oli i la sal gruixuda
2.- Afegim les carxofes.
3.- Es retiren les carxofes quan estiguen ja fregides i s'afig la carn en daus o trossos.
4.- Preparem la picada d'alls, sal gruixuda i nyora o pebre roig. Després s'afig la tomaca i julivert picat.
4.- Prepararem la picada d'alls, sal gruixuda i nyora o pebre roig. Després s'afig la tomaca i julivert picat.
5.- S'incorpora a la paella
6.- Es frig bé tot fins que la tomaca quede seca i llavors s'incorpora l'arròs i es frig.
7.- S'incorpora el brou i quan comence a bullir col·loquem les carxofes procurant que queden boniques.
8.- Als 20 minuts ja està.

Arròs amb cigales

Ingredients: (6 persones)

Per al brou:

1 kg de galeres o crancs i una mica de morralla amb peixos de roca
una tomaca a trossos
una ceba
3-4 alls
pebre
pebre roig
julivert
olie
sal

Per a l'arròs

De 6 a 12 cigales (segun la grandària)
Olie
2-3 nyores
1 pimentó roig (optatiu)
750 g d'arròs
1 tomaca ratllada
6 dents d'all
ramell de julivert
safrà
pebre roig

Elaboració:

Per al brou es fregeixen tots els ingredients i es bull 20 minutos en olla de pressió o 30 minuts al foc. Es cola el brou.
Es frigen les dos nyores i el safrà amb cura que no es cremen i s'afigen al morter a trossos. Es pica la tomaca, els alls, el julivert, el safrà, el pebre roig i la sal juntament amb les nyores.
En la paella fregim l'oli (100 cl) juntament amb les cigales, s'afig la picada i es fregeix durant dos minuts. S'hi afig també l'arròs i es frig 2 o 3 minuts.
Posteriorment afegim el brou (1,5 litres) i quan comença a bullir es conten 18 minuts com a màxim. Als 10 minuts es col·loquen les cigales que queden boniques ja que si les poses molt prompte es bullen i es desbaraten. S'aparta del foc als 18 minuts i es reserva 5 minuts tapat amb paper de periòdic o de cuina i se serveix. L'all i oli li ve fenomenal.