dijous, 18 de juny del 2015

Paella de carrancs, alls tendres i rajada

Ingredients:

1/2 quilo de morralla
4 tassetes d’arròs (400 g
100 ml d’oli 
1 sèpia
2 nyores    
1 tomaca
2  alls 
 julivert
pebre roig
safrà o colorant alimentari
un grapat de carrancs
2 manollets d’alls tendres
2 o 3 ales de rajada

Elaboració:

En primer lloc cal preparar un bon brou de peix. En una cassola poseu a escalfar un poc d’oli i quan siga ben calent sofregiu les nyores, la tomaca i si la morralla en porta, els carrancs. Afegiu el pebre roig, feu unes voltetes i aboqueu la morralla i l’aigua. Deixeu-ho bullir almenys 45 minuts. Reserveu una de les nyores i coleu el brou.
Feu una picada amb la nyora, l’all i el julivert  i talleu a trossos la rajada.
En la paella on aneu a fer l’arròs, escalfeu l’oli, sofregiu la rajada i la traeu. Feu el mateix amb els carrancs. Sofregiu els alls tendres i quan estiguen blanets afegiu la tomaca, sofregiu, aboqueu la picada (evitant que l’all s’arribe a cremar) i el safrà o colorant alimentari. Afegiu l’arròs, li feu unes voltetes per mesclar-ho tot bé i a continuació aboqueu el brou ben calent. Tasteu de sal, escampeu i deixeu coure 17 minuts, primer a foc viu i després a poquet de foc. Quan comence a evaporar el brou escampeu per damunt els trossos de rajada i els carrancs. Deixe reposar i serviu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada