Ingredients:
1/2 quilo de morralla
4 tassetes d’arròs (400 g
100 ml d’oli
1 sèpia
2 nyores
1 tomaca
2 alls
julivert
pebre roig
safrà o colorant alimentari
un grapat de carrancs
2 manollets d’alls tendres
2 o 3 ales de rajada
Elaboració:
En primer lloc cal preparar un bon brou de peix. En una
cassola poseu a escalfar un poc d’oli i quan siga ben calent sofregiu
les nyores, la tomaca i si la morralla en porta, els carrancs. Afegiu el
pebre roig, feu unes voltetes i aboqueu la morralla i l’aigua. Deixeu-ho
bullir almenys 45 minuts. Reserveu una de les nyores i coleu el brou.
Feu una picada amb la nyora, l’all i el julivert i talleu a trossos la rajada.
En la paella on aneu a fer l’arròs, escalfeu l’oli, sofregiu la
rajada i la traeu. Feu el mateix amb els carrancs. Sofregiu els alls
tendres i quan estiguen blanets afegiu la tomaca, sofregiu, aboqueu la
picada (evitant que l’all s’arribe a cremar) i el safrà o colorant
alimentari. Afegiu l’arròs, li feu unes voltetes per mesclar-ho tot bé i
a continuació aboqueu el brou ben calent. Tasteu de sal, escampeu i
deixeu coure 17 minuts, primer a foc viu i després a poquet de foc. Quan
comence a evaporar el brou escampeu per damunt els trossos de rajada i
els carrancs. Deixe reposar i serviu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada