diumenge, 21 de juny del 2015

Arròs amb llamàntol



Ingredients: (6 persones)

Per al brou:
un kg de morralla amb peix de roca
una tomaca a trossos
una ceba
tres o quatre alls
pebre
pebre roig
julivert
oli
sal
Per a l'arròs
un llamàntol
oli d'oliva verge
dues o tres nyores
un pimentó roig (optatiu)
pebre roig
750 g d'arròs
una tomaca ratllada
sis dents d'all
ramell de julivert
safrà

Elaboració:

Per a fer el brou es fregeixen tots els ingredients i es bull 20 minuts en olla de pressió o 30 minuts al foc. S'afig el llamàntol 10 minuts addicionals. (també es pot fregir el llamàntol directament en la paella). Es cola el brou i es reserva el llamàntol, partint-lo per la meitat.
Per fer la picada es fregeixen les dues nyores i el safrà amb cura que no es cremen i s'afigen al morter a trossos. Es pica la tomaca, els alls, el julivert, el safrà, el pebre roig i la sal juntament amb les nyores.
A partir d'acó es frig l'oli (100 dlr) juntament amb el llamàntol en 6 trossos, s'afig la picada i es fregeix durant dos minuts. S'afig també l'arròs i es fregeix 2 o 3 minuts. Posteriorment el brou (1,5 litres) i quan comença a bullir es compten 18 minuts com a màxim. S'aparta del foc 5 minuts tapat amb paper de periòdic o de cuina i se serveix. L'all i oli li ve fenomenal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada