Per al brou:
un kg de morralla amb peix de roca
una tomaca a trossos
una ceba
tres o quatre alls
pebre
pebre roig
julivert
oli
sal
Per a l'arròs
un llamàntol
oli d'oliva verge
dues o tres nyores
un pimentó roig (optatiu)
pebre roig
750 g d'arròs
una tomaca ratllada
sis dents d'all
ramell de julivert
safrà
Elaboració:
Per a fer el brou es fregeixen tots els ingredients i es bull 20 minuts
en olla de pressió o 30 minuts al foc. S'afig el llamàntol 10 minuts
addicionals. (també es pot fregir el llamàntol directament en la paella). Es
cola el brou i es reserva el llamàntol, partint-lo per la meitat.
Per fer la picada es fregeixen les dues nyores i el safrà amb cura que
no es cremen i s'afigen al morter a trossos. Es pica la tomaca, els alls, el
julivert, el safrà, el pebre roig i la sal juntament amb les nyores.
A partir d'acó es frig l'oli (100 dlr) juntament amb el llamàntol en
6 trossos, s'afig la picada i es fregeix durant dos minuts. S'afig també
l'arròs i es fregeix 2 o 3 minuts. Posteriorment el brou (1,5 litres) i quan
comença a bullir es compten 18 minuts com a màxim. S'aparta del foc 5 minuts
tapat amb paper de periòdic o de cuina i se serveix. L'all i oli li ve
fenomenal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada