400 g d'arròs
2 cebes
1 pimentó roig
2 branquetes de julivert
1 tomaca
1 creïlla mitjana
1 nyora (substituïble per una culleradeta de pebre roig)
3 alls
1 llima
1.5 litres d'aigua (o millor brou de peix)
Oli
Sal
Elaboració:
Elaboració:
En la mateixa paella on prepararem l'arròs, calfar oli i sofregir la nyora amb
molt de cura de no cremar-la i reservar-la. Tallar el pimentó en tires llargues
i la creïlla en quadrets xicotets, sofregir i reservar també. Continuem amb la
ceba que haurem tallat en juliana (tires d'uns 5 o 6 cm de llarg i ½ cm
d'estret) i sofregir-la fins que comence a transparentar. Mentrestant, picar en
el morter o en el got de la batedora, junt amb un bon pessic de sal, la nyora
reservada, la tomaca, el julivert i els alls. Afegiu la picada i sofregir
també. Finalment posar l'arròs, donar-li unes voltes i abocar l'aigua o brou
calent. Rectificar de sal si fera falta i deixar coure uns 10 minuts, repartir
la creïlla i el pimentó reservat i continuar uns 8 o 10 minuts més fins que
s'asseque el caldo. Apagar el foc, deixar reposar un poc, adornar amb els
trossos de llima i llest per a menjar. Si haguérem substituït la nyora per
pebre roig, el moment de tirar-ho és amb l'arròs però s’ha de remoure
contínuament i afegir l'aigua o el brou de seguida perquè si es crema ens
deixarà un gust amarg en l'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada