dissabte, 20 de juny del 2015

Arròs amb sèpia i carxofes

Ingredients: (6 persones)

700 gr d'arròs
2 tomaques
1,4 l de brou de morralla
6 carxofes
2 sèpies xicotetes fresques o 1 gran (400 gr)
6-8 dents d'all
3 nyores picades (o en defecte d'açò pebre roig)
ramillete de julivert
Oli
all
Sal

Elaboració:

Fas una picada amb les tomaques, els alls, el julivert, les nyores i la sal. Les ñoras abans les trosseges molt xicotetes i les friges amb cura de no cremar-les.
Poses a fregir la paella amb 200 dl d'oli i sal per les vores. Afegir la carxofa i fregir bé.
Afiges la sèpia primer (sense les melses) i fregeixes bé, després la picada amb la melsa i fregeixes fins que s'evapore el líquid (la melsa tendeix a pegar-se al fons de la paella, així que fregeix-la amb la tomaca). La melsa ha de ser d'una sèpia ben fresca, sinó pot ser indigest.
Afiges l'arròs i ho friegs durant 2-3 minuts. Ha de quedar tot ben integrat, assegurant que l'arròs absorbisca bé l'oli.
Afiges el brou bullint, rectifiques de sal (recorda-te'n que estiga una miqueta salat, després l'arròs endolceix).
Als 20 minuts ja està.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada