dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb conill i caragols (Pinós)



Ingredients:

Mig Conill
200 g de caragols ( vaquetes o serrans)
500 g d'arròs
1 tomaca de pera ratllada
4 dents d'all
16 brins de safrà
Oli
Sal

Elaboració:

1. Tallem en trossos xicotets el conill
1. Fregim el conill i les dents d'all fins que aquest lleugerament daurat (no et passes sinó el conill es posa massa duro).
2. Enganyem als caragols amb aigua
3.- Es prepara el brou amb el conill i els caragols (han de quedar com 2 litres al final de la cocció). L'ideal és fer el fons o brou també a la llenya. S'incorpora també la tomaca ratllada. Cuinar uns 20 o 30 minuts.
4.- Al final incorporar el safrà al brou o directament a la paella.
5.- Ara ve el moment de la veritat amb aquest arròs. El moment d'eixugar l’arròs, cosa que en aquest cas és realment complicat ja que s'ha de fer al foc de llenya (preferentment sarments). Es col·loca en una paella de 12 racions, el brou (2 litres) els conills i els caragols. És necessari una paella d'aquestes dimensions per a aconseguir una capa d'arròs de no més d'1 centímetre.
6.- S'afig l'arròs i es posa a foc fort, quan bulla s'ajusta de sal, bullint durant 17 minuts (més o menys) fins que no quede gens de brou i comence a sentir-se el típic soroll a socarrat. En aquesta recepta no hi ha caserna i fins al final cal mantenir el foc molt viu. Òbviament la primera vegada que ho faces hauràs d’ajustar la cocció a la teua manera de gestionar el foc de llenya, però l'objectiu final és que hi haja brou suficient perquè mai siga necessari baixar el foc.
7.- Una vegada ben eixugat es deixa reposar 3 minuts i se serveix.
L'arròs ha de quedar totalment solt i sense esclatar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada