1 kg de pota de vedella
1 botifarra
1 xoriço
350 g d'arròs
200 g de cigrons (ja cuits)
900 cl de caldo de bullir la pota
3 dents d'all
3 cullerades soperes de tomaca fregida
Oli d'oliva
Colorant
2 fulls de llorer
Pebre negre
1/2 de ceba
Sal
Elaboració:
La primera cosa que hem de fer és posar a bullir la pota de vedella junt
amb un pessic de pebre i uns fulls de llorer. Com requereix d'una cocció de dos
o tres hores com a mínim, podeu accelerar el procés, fent-ho amb l'olla exprés.
Una vegada ben bullida, colar i reservar el caldo. El treball més laboriós ve
ara ja que, abans de que es refrede del tot, hem de desossar la carn i
tallar-la en trossos xicotets. Pelar i picar els alls, pelar i tallar ceba en
trossos xicotets. Llevar la pell de la botifarra i el xoriço i esmicolar tot
l'embotit. Calfem oli en una cassola de fang i sofregir la ceba i els alls.
Quan comence a agafar color agregar l'embotit. Sofregir també, agregar la
tomaca fregit i mesclar bé. És el moment d'afegir la carn, els cigrons olles i
l'arròs. Li donem un parell de voltes a tot i reguem amb el caldo bullint. Quan
comence a bullir altra vegada, tirar colorant i sal i deixem coure a foc mitjà
uns 20 minuts fins a que es consumisca el caldo. Mentre hi haja caldo caldrà
remenar de tant en tant ja que al ser gelatinosa la carn se'ns pot apegar
l'arròs al fons de la cassola
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada