dimecres, 17 de juny del 2015

Paella de sèpia i floricol

Ingredients:

4 sèpies mitjanes.
Una coliflor mitjana (500 a 600 grams)
400 g d'arròs
2 tomaques madures.
2 dents d'all.
Safrà.
Oli d'oliva.
Sal.

Elaboració:

En un perol posem a calfar aigua que ha d'arribar a bullir mentre preparem el guisat. Netegem i tallem tant la sèpia com la coliflor.
En una paella de la grandària adequada, es posen a sofreir a foc lent en oli d'oliva les sèpies, i quan comencen a prendre color, s'afig la coliflor, mantenint el sofregit a foc lent i removent ara i adés. Mentre, trituramos el tomàquet i piquem l'all. Quan la coliflor comence a daurar, s'afigen tots dos al sofregit, i seguim ofegant fins que adquirisquen la textura del sofregit. Llavors, s'afig l'arròs amb uns bris de safrà, i se sofregeix bé amb els altres ingredients. Quan estiga llest, afegirem aigua bullint del perol que teníem preparat, com sempre fins als reblons de les rosteixes de la paella, que és la mesura.
Ha de pujar-se a foc viu durant els primers 8 minuts de cocció, i després reduïm a foc lent i acabem en 8 minuts més. Sempre ha de quedar sec, i per a açò deurem preocupar-nos si cal durant la cocció de pujar o baixar el foc per a controlar l'evaporació de l'aigua. S'ha de reposar uns minuts abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada