dissabte, 20 de juny del 2015

Arròs amb verdures



Ingredients:

1 albergínia mitjana
125 g de bajoquetes
2 carxofes mitjanes
100 g de faves tendres 
125 g d'espinacs,
100 g de pèsols
250 g de garrofó fresc
100 g de tomaca
3 dl. d'oli
400 g d'arròs
3 dents d'all
safrà
pebre roig
sal
3 l. d'aigua

Elaboració:

Si el garrofó s'utilitza sec, posar-lo en remull amb aigua la vespra, i coure'l l'endemà amb 1 litre d'aigua i una mica de sal. 
Pelar i partir l'albergínia a quadrets xicotets. Despuntar les bajoquetes i trossejar-les, netejar les carxofes de fulles dures, tallar-los les puntes i partir-les en quatre trossos, posar-les en aigua amb suc de llima. Desgranar el garrofó si és fresc. Desgranar les faves i els pésols. Llavar, trossejar, esbandir i escórrer els espinacs. Pelar i picar les tomaques i els alls.
Calfar l'oli en una paella al foc i fregir per aquest ordre: l'albergínia (traure-la i reservar-la), els fesols verds, els espinacs i les carxofes, i finalment la tomaca i els alls. Quan tot estiga sofregit, afegir una culleradeta de pebre roig i l'aigua ( o si escau l'aigua on ha cuit el garrofó). En total de 2’5 l  a 3 l. d'aigua.
En començar a coure posar els pésols i les faves, els fesols de garrofó, l'albergínia reservada, una mica de sal i un polsim de safrà. Coure durant 35 a 40 minuts. Depèn del garrofó i les faves. Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Afegir l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els primer minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 a 10 minuts restants. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada