Per al brou:
1 kg de galeres o crancs i una mica de morralla amb peixos de roca
una tomaca a trossos
una ceba
3-4 alls
pebre
pebre roig
julivert
olie
sal
Per a l'arròs
De 6 a 12 cigales (segun la grandària)
Olie
2-3 nyores
1 pimentó roig (optatiu)
750 g d'arròs
1 tomaca ratllada
6 dents d'all
ramell de julivert
safrà
pebre roig
Elaboració:
Per al brou es fregeixen tots els ingredients i es bull 20 minutos en olla de pressió o 30 minuts al foc. Es cola el brou.
Es
frigen les dos nyores i el safrà amb cura que no es cremen i s'afigen
al morter a trossos. Es pica la tomaca, els alls, el julivert, el
safrà, el pebre roig i la sal juntament amb les nyores.
En la paella
fregim l'oli (100 cl) juntament amb les cigales, s'afig la picada i
es fregeix durant dos minuts. S'hi afig també l'arròs i es frig 2 o 3
minuts.
Posteriorment afegim el brou (1,5 litres) i quan comença a
bullir es conten 18 minuts com a màxim. Als 10 minuts es col·loquen les cigales que queden boniques ja que si les poses molt prompte es
bullen i es desbaraten. S'aparta del foc als 18 minuts i es reserva 5
minuts tapat amb paper de periòdic o de cuina i se serveix. L'all i oli
li ve fenomenal.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada