dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb cigales

Ingredients: (6 persones)

Per al brou:

1 kg de galeres o crancs i una mica de morralla amb peixos de roca
una tomaca a trossos
una ceba
3-4 alls
pebre
pebre roig
julivert
olie
sal

Per a l'arròs

De 6 a 12 cigales (segun la grandària)
Olie
2-3 nyores
1 pimentó roig (optatiu)
750 g d'arròs
1 tomaca ratllada
6 dents d'all
ramell de julivert
safrà
pebre roig

Elaboració:

Per al brou es fregeixen tots els ingredients i es bull 20 minutos en olla de pressió o 30 minuts al foc. Es cola el brou.
Es frigen les dos nyores i el safrà amb cura que no es cremen i s'afigen al morter a trossos. Es pica la tomaca, els alls, el julivert, el safrà, el pebre roig i la sal juntament amb les nyores.
En la paella fregim l'oli (100 cl) juntament amb les cigales, s'afig la picada i es fregeix durant dos minuts. S'hi afig també l'arròs i es frig 2 o 3 minuts.
Posteriorment afegim el brou (1,5 litres) i quan comença a bullir es conten 18 minuts com a màxim. Als 10 minuts es col·loquen les cigales que queden boniques ja que si les poses molt prompte es bullen i es desbaraten. S'aparta del foc als 18 minuts i es reserva 5 minuts tapat amb paper de periòdic o de cuina i se serveix. L'all i oli li ve fenomenal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada