dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs a la marinera



Ingredients:

Per al brou:
250 g de rap,
250 g de cigales xicotetes o gambes,
1 cap de rap xicotet o de lluç,
1 tomaca trossejada (100 g),
1 ceba mitjana trossejada (150 g),
100 ml (una tasseta) d'oli d'oliva,
1 culleradeta de pebre roig
farina per a arrebossar el peix,
0’750 litres d'aigua,
sal
Per a l'arròs:
4 galeres mitjanes,
4 gambes roges,
500 g de clòtxines,
250 g de calamars trossejats,
400 g d'arròs de gra mitjà,
1 tomaca mitjana picada (100 g),
1 dent d'all picat,
dos pessics de safrà,
1 culleradeta de pebre roig
100 ml. d'oli d'oliva,
sal 

Elaboració:

Del brou. Passar per farina el rap i el cap de peix,. Calfar l'oli en una cassola ampla al foc i fregir les cigales o gambes; traure-les i reservar-les. En eixe oli fregir el rap i el cap de lluç. Traure'ls, reservar-los i fregir a continuació la ceba i quan aquesta comence a daurar-se agregar el tomàquet i deixar ofegar uns minuts.
Afegir una culleradeta de pebre roig, remoure amb rapidesa i agregar l'aigua. Posar una mica de sal i deixar que vaja calfant-se en el foc.
Mentrestant, netejar de pell i espines el peix que s'ha fregit, tirar aquestes en el brou i reservar la carn. Pelar les cigales o les gambes fregides i reservar.
Picar en el morter els caps, les closques i les potes i tirar-les al brou.
Tapar la cassola i coure a foc mitjà 30 minuts.
Passar el brou per colador fi.
Coure les clòtxines al vapor, llevar-los la mitja petxina buida, reservar l'altra mitjana. Colar el brou que hagen soltat i incorporar al brou de peix.
De l'arròs. Calfar el brou de peix i afegir un polsim de safrà.
Posar una mica de sal les cigales i gambes i fregir-les amb oli en una paella al foc. Fregir després els calamars i després l'all i la tomaca. Deixar ofegar uns minuts i agregar el pebre roig i l'arròs; remoure amb rapidesa i agregar 1’250 l. escàs de brou de peix bullint. Provar el punt de sal.
Coure a foc viu els 10 primers minuts, afegir la carn del peix i les cues de les cigales que es tenien pelades i reservades. Rebaixar gradualment el foc i coure 8-10 minuts més.
Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Col·locar les clòtxines adornant per damunt.
Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada