dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb abadejo i faves



Ingredients:

200 gr. d’abadejo
1 Kg. de faves tendres
400 g arròs
100 g de tomaca
4 dents d'all
1 dl d'oli
safrà
sal,
pebre roig
1’250 l d'aigua

Elaboració:
Desgranar les faves. Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la pell i espines i esmicolar-ho. Pelar i picar la tomaca i els alls. Calfar l'oli en una paella, al foc. Fregir les faves donant-los voltes durant 5 minuts. Afegir l’abadejo, fregir removent 5 minuts més. Fregir després els alls i la tomaca, després mitja culleradeta de pebre roig i de seguida posar l'aigua, un polsim de safrà i una miqueta de sal.
Quan bulla 5 minuts provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, repartir-ho per igual i coure a foc viu els 10 primers minuts i els 8 o 10 restants a foc gradualment rebaixat. Provar uns grans per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada