divendres, 19 de juny del 2015

Calder de Santa Pola

Ingredients:

1'5 kg de peix de roca)
1 sèpia (opcional) per a l'arròs a banda
2 nyores
1 cabeça d'alls
300 gr de tomaca triturada
3'5 litres d'aigua
Ix grossa
150 ml d'oli
All i oli

Elaboració:

Agafem el peix amb cura per a no punxar-nos i ho netegem molt bé d'escates, budells i d'algun punxe que tinguen. Llavem bé i els tallem en trossos grans. Una vegada tallat ho salem amb abundant sal, pels dos costats del peix, deixant mínim 2 hores amb la sal. Passat aquest temps ho desalamos sota l'aixeta amb abundant aigua i reservem.
Posem una cassola al foc amb l'oli. Fregim les nyores i les apartem. En un morter posem els alls pelats i els piquem amb una miqueta de sal. Quan estiguen ben picats els traiem amb l'ajuda d'una cullera i els reservem. Agreguem al morter les nyores i les piquem molt bé.
En la cassola al foc tirem els alls que tenim picats, removem fins que comencen a daurar-se i vertemos la tomaca ratllada. Sofregim molt bé. Una vegada sofregit agreguem uns tres litres d'aigua i posem una mica d'aigua en el morter que tenim les ñoras picades. Movem i agreguem tambien a l'olla. Vertemos una mica de colorant i deixem bullir.
Afegim el peix uns 20 o 30 minuts després. Una vegada bullit el peix ho col·loquem en una safata.
En un cassó posem una mica de brou de bullir el peix, una cullerada d'all i oli, removem i ho agreguem al peix per damunt.
Del brou del peix prepararem l'arròs a banda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada