dijous, 18 de juny del 2015

Paella de marisc



Ingredients:

250 g de rap,
250 g de cigales xicotetes o gambes,
4 cigales o carabiners,
250 g de calamars,
1 cap de lluç,
500 g de clòtxines,
400 g d'arròs de gra mitjà,
2 tomaques mitjanes,
1 ceba mitjana,
1 dent d'all,
2 dl. d'oli (2 tassetes),
safrà,
pebre roig,
farina per a arrebossar,
1’750 l. d'aigua,

Elaboració:

Primer farem el brou. Cal esbandir i escórrer el peix i els 250 gr. de cigales o gambes. Posar-los una mica de sal. Passar per farina el rap i el cap de lluç. Llavar una tomaca i partir-la en trossos. Pelar la ceba i trossejar-la. Calfar 1 dl. d'oli en una cassola àmplia, al foc i fregir las cigales o gambes. Traure-les i reservar-les. En eixe oli fregir el rap i el cap de lluç. Traure'ls.
A continuació, fregir la ceba i quan comence a daurar-se, la tomaca. Afegir una culleradeta de pebre roig i un 1’750 litre d'aigua. Posar una mica de sal. Mentrestant netejar, de pell i espines, el peix que s'ha fregit, tirar aquestes en el brou i reservar la carn. Pelar les cigales o gambes fregides, picar en el morter els caps, les closques i les potes i tirar-les en el brou. Reservar les cues netes. Tapar la cassola i coure, a foc mitjà, 45 minuts. Passar el brou per colador fi.
Coure les clòtxines al vapor. Llevar-los la mitja petxina i reservar l'altra mitjana, colar el brou que hagen soltat i incorporar al brou de peix.
Per a elbirar l'arròs primer hem de netejar i trossejar els calamars. Pelar i picar la tomaca i l'all. Esbandir, escórrer i posar una mica de sal a les 4 cigales o carabiners. Calfar el brou de peix, afegir un polsim de safrà. Posar 1 dl. d'oli en una paella, al foc i fregir les 4 cigales o carabiners, després els calamars (amb precaució perquè salta l'oli) i després l'all i la tomaca. Quan ja estiga sofregit, afegir una culleradeta de pebre roig, l'arròs i regirar amb rapidesa.
Posar 1’250 litre escàs del brou de peix calent. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Coure a foc viu els 10 primers minuts, afegir la carn del peix i les cues de ls cigales i gambes pelades que es tenien reservades.
Rebaixar gradualment el foc i coure de 8 a 10 minuts més. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Col·locar les clòtxines adornant per damunt. Retirar del foc, deixar reposar cinc minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada