divendres, 19 de juny del 2015

Paella d’ànec i tomaques seques

Ingredients:

350 g d'arròs
1 magret d'ànec
12 tomaques seques
1 pimentó roig
3 nyores
1500 cc de caldo d'au
100 g de cigrons
½ ceba (opcional)
3 alls
Una branqueta de julivert
Un poc de timó i pebrella
Safrà
1 tomaca madura
Sal

Elaboració:

S'han de posar les tomaques seques a remulla amb aigua tèbia durant una ½ hora per a rehidratar-les. En una paella xicoteta tireu el magret amb el greix cap avall i encendre el foc a fi que esta es vaja desfent i anar arreplegant-la en un bol. Amb la paleta podeu pressionar el magret a fi que solte tota la que en  tinga. Una vegada tenim suficient greix, doneu-li la volta al magret, marqueu-ho un poc i reservar. Quan estigaa refredat, lleveu-li el greix que queda i talleu-ho en tallades de ½ centímetre. Talleu el pimentó, piqueu la ceba, peleu i piqueu la tomaca i separeu la tija i les llavors de les nyores. Una vegada preparat tot, calfem en la paella el greix de l'ànec que ens farà d'oli i en ella sofregiu lleugerament les nyores i els alls i retireu. Continuem amb el pimentó i la ceba. Mentrestant, tireu les nyores al braç de la batedora junt amb la tomaca, les branquetes de julivert, els alls, les herbes aromàtiques i un pessic de sal i tritureu-ho tot. Una vegada la ceba comence a prendre color, traieu els trossos de pimentó i reserveu per a l'adorn, tireu les tomaques seques tallades en quarts, doneu-li unes voltes i continuem amb els cigrons i el contingut del got de la batedora. Finalment tirem l'arròs i després d'un minut removent, reguem amb el brou bullint i el safrà. Posem el foc al màxim i deixem bullir durant 10 minuts, repartiu per damunt els trossos de magret i els pimentons reservats, rectifiqueu de sal i abaixeu el foc deixant-ho uns 8 minuts més fins que es quede sense brou. Apagueu i deixeu reposar uns minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada