350 g d'arròs
1 magret d'ànec
12 tomaques seques
1 pimentó roig
3 nyores
1500 cc de caldo d'au
100 g de cigrons
½ ceba (opcional)
3 alls
Una branqueta de julivert
Un poc de timó i pebrella
Safrà
1 tomaca madura
Sal
Elaboració:
S'han de posar
les tomaques seques a remulla amb aigua tèbia durant una ½ hora per a
rehidratar-les. En una paella xicoteta tireu el magret amb el greix cap
avall i encendre el foc a fi que esta es vaja desfent i anar
arreplegant-la en un bol. Amb la paleta podeu pressionar el magret a fi
que solte tota la que en tinga. Una vegada tenim suficient greix,
doneu-li la volta al magret, marqueu-ho un poc i reservar. Quan estigaa
refredat, lleveu-li el greix que queda i talleu-ho en tallades de ½
centímetre. Talleu el pimentó, piqueu la ceba, peleu i piqueu la tomaca i
separeu la tija i les llavors de les nyores. Una vegada preparat tot,
calfem en la paella el greix de l'ànec que ens farà d'oli i en ella
sofregiu lleugerament les nyores i els alls i retireu. Continuem amb el
pimentó i la ceba. Mentrestant, tireu les nyores al braç de la batedora junt
amb la tomaca, les branquetes de julivert, els alls, les herbes
aromàtiques i un pessic de sal i tritureu-ho tot. Una vegada la ceba
comence a prendre color, traieu els trossos de pimentó i reserveu per a
l'adorn, tireu les tomaques seques tallades en quarts, doneu-li unes
voltes i continuem amb els cigrons i el contingut del got de la
batedora. Finalment tirem l'arròs i després d'un minut removent, reguem
amb el brou bullint i el safrà. Posem el foc al màxim i deixem bullir
durant 10 minuts, repartiu per damunt els trossos de magret i els
pimentons reservats, rectifiqueu de sal i abaixeu el foc deixant-ho uns 8
minuts més fins que es quede sense brou. Apagueu i deixeu reposar uns
minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada