Ingredients:
400 g de calamarsons amb la seua tinta
400 g d'arròs
100 gr de tomaca
2 dents d'all
1 dl. d'oli (1
tasseta)
sal
pebre roig
1 l. de brou de peix
Elaboració:
Netegeu els calamarsons, reservant la tinta, trossegeu-los. Peleu i
pique la tomaca i els alls. Calfeu el brou de peix. Si s'utilitza tinta en
paquet, dilui-la amb una mica de brou. Calfeu l'oli en una paella al foc.
Fregiu la sèpia o calamarsons (amb precaució perquè salta l'oli), després els
alls i la tomaca, a continuació afegiu una culleradeta de pebre roig i l'arròs, donant-li
voltes amb rapidesa. Afegiu de seguida el brou calent, repartir l'arròs per
igual.
Proveu el punt de sal
i rectificar si és necessari. Coeu a foc viu els 10 primers minuts. Afegiu la
tinta desllegida amb una mica de brou.
Continueu
coent 8 o 10 minuts més, a foc gradualment rebaixat. Tasteu uns grans d'arròs
per a verificar el punt de cocció. Retireu del foc, deixeu reposar 5 minuts i
servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada