divendres, 19 de juny del 2015

Arròs negre amb calamarsons en la seua tinta


Ingredients:

400 g de calamarsons amb la seua tinta
400 g d'arròs
100 gr de tomaca
2 dents d'all
1 dl. d'oli (1 tasseta)
sal
pebre roig
1 l. de brou de peix

Elaboració:
 
Netegeu els calamarsons, reservant la tinta, trossegeu-los. Peleu i pique la tomaca i els alls. Calfeu el brou de peix. Si s'utilitza tinta en paquet, dilui-la amb una mica de brou. Calfeu l'oli en una paella al foc. Fregiu la sèpia o calamarsons (amb precaució perquè salta l'oli), després els alls i la tomaca, a continuació afegiu una culleradeta de pebre roig i l'arròs, donant-li voltes amb rapidesa. Afegiu de seguida el brou calent, repartir l'arròs per igual.
Proveu el punt de sal i rectificar si és necessari. Coeu a foc viu els 10 primers minuts. Afegiu la tinta desllegida amb una mica de brou.
Continueu coent 8 o 10 minuts més, a foc gradualment rebaixat. Tasteu uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retireu del foc, deixeu reposar 5 minuts i servir.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada