Ingredients: (per a 8 persones)
800 g d'arròs
mig pollastre
mig conill
vuit teuladins
1/4 Kg. de
costella de porc
1/4 de magra de
porc
mig quilo de bolets
dos pimentons
dos cabeces d'all,
un tomaca madura
un grapat de
bajoquetes
2 dl. d'oli
safrà
sal.
Elaboració:
Es trosseja el pollastre i el conill en trossos xicotets; es talla també la
costella i la magra de porc en trossos regulars; es parteixen per la meitat els
teuladins.
Posem oli en la
paella, quan ja està calent es fregeix el pollastre, el conill, la carn, i
costella de porc i els teuladins, tot junt assaonat amb sal. Es tallen els
pimentons en trossos regulars; es llaven els bolets en repetides aigües i es
tallen a trossos; es netegen els fesols i es tallen per la meitat, es pica la
tomaca i es pelen els alls. En un cassó es posa aigua a calfar, litre i mig,
doble quantitat d'arròs. Se li pot afegir un cubet de brou concentrat.
Quan la carn ja està
fregida s'afig el pimentó, la tomaca, els bolets, els fesols i els alls, es
remou tot i se sofregeix lentament; quan ja estiga fregit s'afig l'arròs;
s'assaona amb safrà i es rectifica de sal si convé; s'incorpora l'aigua
calenta; quan trenque a bullir es calcula 20 minuts de cocció. Abans de servir
deixar reposar cinc minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada