divendres, 19 de juny del 2015

Arrossejat


Ingredients:

2 kg de peix de roca
4 cebes
2 creïlles
1 tomaca
3 tassetes d'oli
pebre roig
sal
2 l. d'aigua
500 g d'arròs
5 dents d'all
safrà de bri

Elaboració:

Primer preparem el brou. Es neteja i trosseja el peix. Es pelen les cebes i es parteixen per la meitat. Es pelen les creïlles i es tallen a rodanxes gruixudes. Es pela i es pica el tomàquet.
Posem en una cassola una tasseta d'oli, i sofregim les cebes, les creïlles i la tomaca picada. S'agrega el pebre roig, se sofregeix sense que arribe a cremar-se, i es posa l'aigua. Quan les creïlles i les cebes estan quasi cuites, es posa el peix, i es deixa bullir durant 20 minutos. Es rectifica de sal i es reserva el brou.
Es calfen dos tassetes d'oli en una paella o en una cassola, se sofregeixen els alls i es retiren, s'afig l'arròs i a foc lent es va movent-ho fins a aconseguir el color daurat. Afegim 1 litre de brou aproximadament,(per cada tassa d'arròs, dos de brou). Rectificar de sal, afegir el safrà que haurem torrat i esmicolat, i deixar bullir uns 20 minuts.
Abans de servir aquest arròs, cal deixar-l
o reposar uns cinc minuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada