Un ànec de 900 g
500 g d'arròs
250 g de bajoquetes
quatre carxofes
150 g de favetes repelades
150 g d'espàrrecs verds
100 g de nap
150 g d'alls tendres
150 c. c. d'oli
30 g de sal
dos brins de safrà
3,60 g de colorant alimentari
15 g de pebre roig dolç
80 g de tomaca natural
Elaboració:
Peleu i netegeu totes les verdures. Tallarem l'ànec en
trossos regulars i retirarem el sobrant de greix que poguera tenir. Poseu en
una paella de 70 centímetres l'oli a foc mitjà i afegir la sal. Moure bé fins a
fer desaparèixer la sal, afegiu l'ànec i sofregir-ho fins que prenga un color
daurat. Passeu l'ànec a una olla i bulliu fins que estiga tendre i la carn es
desenganxe de l'os. Mentre en la paella es va sofregint a foc sota totes les
verdures tallades, afegint-les per ordre de duresa. Una vegada sofregides es
retira el sobrant d'oli i s'afig la tomaca i el pebre roig i es banya amb el
brou de bullir l'ànec. Rectifiqueu de sal, posar els brins de safrà torrats
lleugerament i el colorant i pugeu el foc al màxim i quan porte cinc minuts en
ebullició s'afig l'arròs, mantenint el foc fort durant deu minuts. Llavors es
baixa el foc, es reparteix l'ànec desossat i es deixa en el foc altres vuit
minuts. Després de comprovar el punt del socarrat es deixa reposar entre tres i
cinc minuts. Es recomana traure la paella a la taula i menjar-la amb cullera de
fusta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada