3 o 4 cebes.
2 creïlles xicotetes (opcional)
1/2 kg d'estòmac de tonyina en salaó (bull).
1/2 kg d'arròs.
6 cullerades soperes d'oli.
3 i 1/4 litres d'aigua
2 cullerades de pebre roig
Sal.
Safrà
Elaboració:
Poseu
a desalar el tros d'estòmac de la tonyina durant uns 4 o 5 hores i tirar
l'aigua. Després poseu aigua en una cassola i bulliu-ho durant un minut.
Reservem el brou. Tallarem el bull en trossos d'uns 2 o 3 cm amb unes
tisores. Es posa l'oli en la paella i se li afig la ceba i la creïlla
tallades en petits trossos. Quan estiga tot ben sofregit, s'afig el
bull, el pebre roig i immediatament l'arròs i se li dóna unes voltes a
tot. Preniu c
ura amb el pebre roig que no es creme. Finalment se li afig el brou
reservat i bullint, sal si fóra necessari i es deixa coure uns 10 minuts
a foc fort i 8 minuts més a foc més moderat, fins que s'asseque el brou
i quede l'arròs solt. En qualsevol moment de la cocció podem afegir el
safrà. Cal tenir en compte que la creïlla absorbeix sal. El brou del
bull també podria barrejar-se amb brou de peix fins a aconseguir la
quantitat necessària (alguna cosa més de 2 litres). Apagueu el foc,
deixeu reposar uns minut i a menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada