diumenge, 21 de juny del 2015

Arròs mab rap



Ingredients:
 
1 rap d'1 Kg
400 g d'arròs de gra mitjà,
1 ceba
6 tomaques (600 gr.), 1 per al brou, 4 per a rostir i 1 per a l'arròs.,
6 dents d'all (2 per a l'arròs i 2 per al rap)
3 dl. d'oli (3 tassetes, 1 per al brou, 1 per a l'arròs, 1 per al rap)
8 rametes de julivert ( 4 per a les tomaques i 4 per al rap)
Pebre roig
sal
1 llima
1 fulla de llorer
1 rameta de timó
4 tiges de julivert
1 fulla verda de porro
2 cullerades soperes de pa ratllat
farina per a arrebossar
2 cullerades soperes d'oli
2 l. d'aigua

Elaboració:

Llavar el peix. Preparar el rap llevant-li cap, espina i pell. Posar-li sal i passar el cap per farina. Tallar la carn del rap en filets fins, ruixar-los amb suc de llim i una mica de sal. Reservar-los.
Pelar i trossejar la ceba. Pelar i trossejar un tomaca.
Per a preparar el brou s'ha de calfar 1 dl d'oli en una cassola al foc i fregir el cap del rap. En eixe oli fregir la ceba; quan està daurada, fregir la tomaca trossejat i després mitjana culleradeta de pebre roig. Abocar sobre tot açò 2 litres d'aigua, afegir l'espina i pell de rap i un ramell fet amb la fulla de llorer, tiges de julivert i fulla de porro. Posar una mica de sal i coure 30 minuts. Passar el brou per un colador fi.
Per a preparar les tomaques s'ha de pelar i trossejar finament 2 dents d'all i 4 rametes de julivert. Encendre el forn a temperatura mitjana. Llavar 4 tomaques, assecar-les i partir-les per la meitat. Posar-les en una safata de forn amb la part tallada cap amunt. Empolvorar-les amb sal, posar-les damunt els alls i el julivert trossejats i una miqueta de pa ratllat. Ficar-lts en el forn, a temperatura mitjana, durant 30 minuts. Traure-les i reservar-les a la calor.
Per a prepararl'arròs s'ha de pelar i picar 1 tomaca i 2 dents d'all. Calfar 1 dl. d'oli en una paella al foc, fregir els alls i la tomaca. Afegir una culleradeta de pebre roig, després l'arròs, remoure amb rapidesa i incorporar 1 litre i quart escàs del brou de rap calent.
Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Igualar l'arròs. Coure a foc viu els 10 primers minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 o 10 restants. Mentre es cou l'arròs, calfar un decilitre d'oli en una paella al foc, passar per farina els filets de rap, fregir-los, traure'ls i col·locar-los en una font.
Picar en el morter 2 dents d'all i 4 rametes de julivert, afegir a poc a poc 2 cullerades soperes d'oli i posar una mica d'aquesta picada sobre cada rodanxa de rap. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar-ho del foc, deixar reposar 5 minuts. Servir l'arròs i acompanyar-lo amb els filets de rap i les tomaques rostides al forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada