400 g d'arròs
400 g costelles de porc
2 blanquets
60 g de cigrons
1 tomaca
½ pimentó roig
2 alls
300 g de bolets
1250 cc de brou
Oli
Safrà
Sal
Elaboració:
Deixeu a remulla la nit anterior els cigrons junt amb un pessic de sal i
mitja culleradeta de bicarbonat. Quan anem a utilitzar-los escórrer-los i
llavar-los bé. Calfeu aigua en una olla i quan comence a bullir afegiu
els cigrons i deixar coure a foc mínim, entre hora i mitja i dos hores i
mitja depenent de la duresa de l'aigua i la qualitat dels cigrons. Una
vegada espitigen tendres, apagueu el foc i reserveu tant els cigrons com
el brou. Trossegeu i saleu les costelles. Talleu el blanquet a rodanxes
d'un cm aproximadament. Piqueu el pimentó, la tomaca i el alls. En una
paella calfeu oli, afegir sal i sofregir, a foc lent, les costelles
durant uns 8 minuts. Després afegiu el blanquet i doneu-li unes voltes
durant un parell de minuts mes. Retireu el blanquet, tireu el pimentó i
sofregit aquest, afegiu la tomaca i els alls. Remourem tot durant uns 5
minuts més i hi agregarem l'arròs. Li donarem unes voltes i regarem amb el
brou dels cigrons bullint. Afegiu el safrà i deixeu coure a foc fort
uns 10 minuts, afegiu després els trossos de blanquet, els bolets i els
cigrons, rectifiqueu de sal si fera falta i abaixeu-li el foc un poc fins
que s'asseque el caldo i quede l'arròs cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada