dimecres, 17 de juny del 2015

Paella de verdures


Ingredients:

250 dl d'oli d'oliva.
Dos tomaques madures ratllades.
468 g d'arròs.
300 g de coliflor.
200 g de bajoqueta.
Una albergínia.
Un carabassí.
Un pimentó roig.
Un pimentó verd.
Un manoll d'alls tendres
Una ceba mitjana.
Dos carxofes.
100 g de faves tendres pelades.
Una dent d'all picada molt fina.
Una cullerada de pebre roig dolç.
Sal.
Brou de verdura o aigua.
Safrà o colorant alimentari.

Elaboració:

Trossegem totes les verdures en trossos d'uns 4 o 5 cm. i els pimentons a tires longitudinals de 2 o 3 cm.
Calfem l'oli en la paella fins que comence a fumejar i afegim la ceba picada molt fina.
Quan comence a ablanir-se, incorporem la resta de les verdures i a foc molt suau les ofeguem durant 15 minuts, removent-les amb freqüència.
Seguidament, afegim la tomaca ratllada i ho sofregim altres 5 minuts més.
Una vegada fet açò, incorporem el pebre roig i un minut després, l'arròs i el colorant.
Ofeguem el conjunt durant 1 minut més i afegim el brou de verdura o l'aigua, aproximadament el doble que d'arròs, i l'all picat.
Deixem coure a foc viu durant uns 18 minuts...i a la taula.
Com sempre, haurem de jugar amb el foc perquè el brou s'acabe en el temps adequat, ni abans ni després.
És important ofegar bé les verdures, a foc suau i sense pressa.
Una dada important a tenir en compte a l'hora de calcular l'aigua, és l'alt contingut en aigua de les verdures i que aniran soltant durant la cocció de l'arròs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada