400 g arròs
½ kg ous de sépia
200 g d'abadejo dessalat
2 o 3 cebes segons grandària
1.3 litres de brou de peix
3 nyores
2 dents d'all
2 tomaques
Julivert
Safrà
Oli oliva
Sal
Elaboració:
Calfeu
oli en la paella i sofregiu les nyores. Retireu-les i en el mateix oli
sofregirem la ceba tallada en juliana (com si fóra per a ensalada).
Després afegiu als ous de sèpia prèviament salats. Prepareu en el morter
o millor amb una batedora, una picada amb les tomaques, les nyores, els
alls i el jolivert. Incorporeu-ho a la paella i quan la tomaca estiga
fregida afegiu l'arròs que remourem durant dos minuts i immediatament
agregarem el brou bullint. Procurarem que els ous estiguen ben
distribuïts per tota la paella i quan alce el bull repartirem l'abadejo
esmollat, afegirem el safrà, la sal, deixarem bullir 10 minuts a foc
fort i 8 a foc moderat. Si heu jugat bé amb el foc, en eixe moment
s'haurà acabat el brou i començarem a sentir com sofrig l'arròs, és
l'hora d'apagar el foc i deixar-la reposar uns minuts abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada