500 gr. d'arròs
Un litre de brou de verdures o de pollastre
Deu baines de bajoqueta
un pimentó roig
Un grapat de
garrafons
una albergínia
Vuit alls tendres
Dos carxofes
Dos rametes de coliflor
1 tomaca
Oli d'oliva verge,
Safrà
Pebre roig (o nyora picada si tens) i
sal
Per a les mandonguilles
300 gr. de carn picada de porc-vedella
200 gr. de pa mullat en llet
2 llonganisses
Un ou
all, sal, pebre i julivert
Elaboració:
1.- Barrejar la carn picada, amb la resta d'ingredients
(també pots posar pinyons), fent boletes d'uns 3 cm de diàmetre (no les
comprimisques molt o quedaren dures en cuinar-les).
2.- Fregir l'albergínia, el pebrot roig i les mandonguilles,
quan les mandonguilles estiguen marcades reservar-les. Ull amb les albergínies,
ja que absorveixen molt d’oli, frig-les en les vores amb poc oli i reserva-les
per a posar-les d'adorn.
3.- Ara frig la resta de verdures fins que estiguen
daurades.
4.-Afig una picadeta amb l'all, les nyores o pebre roig, la
tomaca i el julivert i fregeix-ho bé. Just després afig el brou prèviament
elaborat. Si vols fer la paella molt fina (2 cm) afig un got més de brou.
5.- Als 10 minuts de cocció afig les albergínies fregides i
les mandonguilles. Aprofita per a baixar el foc
6.- Com sempre si vols socarrat atent al final de la cocció.
La paella se sent diferent quan s'està fent el socarrat. En qualsevol cas abans
dels 20 minuts des que el brou comence a bullir, hem d'apagar el foc. Com
sempre si veus que hi ha poc brou i et queden encara 5 o 6 minuts de cocció
pots tapar la paella amb paper de plata o com feien els nostres pares amb paper
de periòdic.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada