divendres, 19 de juny del 2015

Arròs eixut amb peix

Ingredients:

400 g d'arròs
1 sèpia o calamar
Rap i emperador a molletes
Clòtxines
1 tomaca
125 g de pèsols
1 gotet d'oli
1/2 kg de peix per al brou: morralla, carrancs, caps de rap, galeres ...
Sal
Safrà o colorant

Elaboració:

Es posa a bullir el peix per al brou amb uns dos litres d'aigua i sal durant una mitja hora. Després es cola el brou i se'l reserva.
Es posa l'oli en la cassola. Quan l'oli està calent es tira la sèpia, o també el calamar, tot ben net i a trossets, les molles de rap i d'emperador, la tomaca -prèviament triturada- i es deixa sofregir. Quan es té el sofregit s'hi afegeixen les clòtxines i es trau del foc.
Es posa l'arròs a la cassola, es tira tot el sofregit i els pèsols per damunt, s'aboca el bro
u -doble quantitat que l'arròs- i. quan arranca el bull, es tasta de sal. Ha de coure uns quinze minuts a foc moderat, i quinze més a foc mínim, fins a quedar completament eixut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada