350 g d'arròs
Un litre i mig de brou de peix
250 g de tonyina de sorra
2 tomaques
75 g alls tendres
200 g de penques
2 nyores
2 carxofes
2 dents d'all
Safrà
Julivert
Oli
Sal
Julivert
Oli
Sal
Elaboració:
Tallar en daus la tonyina, netejar-la i deixar-la a remulla unes 2 o 3
hores. Trossejar els alls tendres,
netejar i tallar les carxofes en quarts i bullir i preparar les penques. En una paella sofregir les nyores i traure-les. En el mateix oli sofregir,
a foc lent, tota la verdura. Mentres prepararem una picada en el morter o amb
el braç de la batedora amb les tomaques, les nyores fregides, unes branquetes
de julivert i un parell d'alls secs. Quan la verdura comence a agafar color,
afegir el contingut del morter, sofregir el mateix i finalment abocar el caldo
de peix i deixar coent uns 5 minuts. Afegir l'arròs i quan comence a bullir
tirarem els daus de tonyina, el safrà i rectificarem de sal. (Hem d'anar amb
atenció ja que la tonyina ja té molta sal), deixar coure uns 17 minuts, apagar
i deixar reposar 4 minuts mes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada