400 gr. arròs,
1/2 l aigua,
250 g de conill,
400 g de pollastre,
16 caragols,
150 g pimentó roig
120 g tomaca ratllada
120 g de garrofó,
120 g fesols secs,
100 g bajoquetes,
2 dents d'all,
4 brins de safra,
romer fresc,
1 culleradeta colorant,
1 cullerada de pebre roig,
oli
sal
Per a les
pilotetes de carn:
200 g de carn picada de porc,
15 g llard,
20 g de pa ratllat,
1 ou,
1 culleradeta de pinyons,
canyella i
sal
Elaboració:
Es trosseja el conill, el pollastre i les verdures, es preparen les pilotetes
mesclant els ingredients indicats, és passen per clara d'ou batut i és
reserven. És col·loca la paella en el foc, cobrim el fons d'oli. És frig el
conill i el pollastre. S’assaona la carn i es tiren ara les verdures, que han de
ser fresques, se les dóna unes voltes i s'aparten cap als cantons de la paella,
deixant el centre lliure. S'afig l'all picat, la tomaca, és sofrig lleugerament
i s'agrega el pebre roig. S’aboca l'aigua i quan trenca el bull, es tira el
safrà i el colorant. S'incorporen les pilotetes i els caragols. És deixa reduir
l'aigua un poc a foc viu i despres es baixa el foc. Aci e
s mira el punt de sal
i s'afegix l'arròs, procurant repartir-lo per tota la paella. Ha de coure 5
minuts a foc fort i 15 a foc mig. És remena la paella de quan en quan i quan es
veja l'arròs se li tira un miqueta de romer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada