dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb abadejo i espinacs



Ingredients:

150 g d’abadejo sec
500 g d'espinacs nets i trossejats
200 g d'arròs
6 alls tendres i trossejats
100 g de tomaca pelada i picada
0’5 dl d'oli
un pessic de safrà
sal
una culleradeta de pebre roig,
1 l. d'aigua.

Elaboració:

 Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama del foc. Esbandir-ho, llevar-li les espines i la pell i esmicolar-ho.
Netejar, esbandir, trossejar i escórrer els espinacs. Pelar i tallar els alls tendres. Pelar i picar la tomaca. Calfar l'oli en una cassola al foc. Fregir els alls, després els espinacs i després la tomaca.
Quan s'haja evaporat l'aigua dels espinacs, afegir mitjana culleradeta de pebre roig, de seguida l'aigua, un polsim de safrà i una miqueta de sal.
Coure tapat 10 minuts. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Avivar el foc i tirar l'arròs repartint-ho per igual, remoure i coure destapat, a foc mitjà de 16 a 18 minuts. Tastar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, servir i deixar reposar una mica en els plats

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada