400 gr d'arròs
10 gambes
un rap d'uns 500 gr
400 g de clòtxines
250 gr de sèpia o calamars
1 tomaca ratllada
oli d'oliva
morralla o galeres per al fumet
sal
pebre roig dolça
5 brins de safrà.
Elaboració:
Pelarem
els mariscs. Els cap de rap, els caps i les carcasses del marisc, les reservem per al fumet. Netegem
el rap i traiem els lloms, ho tallem en trossos xicotets, si tenim mero
també val.
Amb la morralla, el cap de rap, els caps del marisc i les carcasses del marisc farem un fumet. En una paella posem l'oli i sofregim els mariscs lleugerament, reservem per a no passar-nos de cocció. Seguidament la sèpia o el calamar i el rap tallat a daus, quan estiga ben sofregit posarem la tomaca, el pebre roig i l'arròs, donarem unes voltes i afegim el brou, posarem el safrà i pujarem el foc al màxim durant deu minuts. Rectificarem de sal, baixarem el foc i col·locarem el marisc pelat. Deixarem vuit minuts més, apartarem i deixarem reposar un parell de minuts.
Amb la morralla, el cap de rap, els caps del marisc i les carcasses del marisc farem un fumet. En una paella posem l'oli i sofregim els mariscs lleugerament, reservem per a no passar-nos de cocció. Seguidament la sèpia o el calamar i el rap tallat a daus, quan estiga ben sofregit posarem la tomaca, el pebre roig i l'arròs, donarem unes voltes i afegim el brou, posarem el safrà i pujarem el foc al màxim durant deu minuts. Rectificarem de sal, baixarem el foc i col·locarem el marisc pelat. Deixarem vuit minuts més, apartarem i deixarem reposar un parell de minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada