divendres, 19 de juny del 2015

Calder



Ingredients:

mig kg de rap
mig kg de congre
un mujol
1 gallina (peix)
200 gr. de gambes
1 calamar
oli
dues dents d'all,
una nyora (pebre roig i sec),
safrà
300 gr. d'arròs.
all i oli

Elaboració:

L'ideal seria preparar-ho en un calder de ferro o coure; però, si no en disposem, podem fer-ho en una casserola o cassola de fang. Es posa l'oli en la cassola, de manera que cobrisca el fons, i s'ofeguen a poc a poc l'all molt picat, les gambes pelades i el calamar trossejat.
A banda, es couen els peixos i les peladures de les gambes amb sal. Es pica en el morter la dent d'all i la nyora, que s'hi haurà fregit prèviament en l'oli del sofregit de manera que està ben cruixent i es puga picar amb facilitat.
Es mesura l'aigua de la cocció dels peixos i s'afig a la cassola juntament amb el que hem picat en el morter, tenint en compte que la quantitat de brou ha de ser el doble que la d'arròs i una mica més. Es deixa que bulla i s'afig l'arròs. Es rectifica de sal i es deixa coure uns 20 minuts; es retira del foc i es deixa uns minuts més de repòs.
Se serveix primer l'arròs amb les gambes i el calamar, i de segon els peixos; si pot ser amb un bon all i oli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada