dijous, 18 de juny del 2015

Paella de muntanya





Arròs de muntanya

Ingredients:

500 gr. d'arròs
Un conill
Mig pimentó roig i mitja carxofa
300 gde bajoquetes
100 g de garrofó, opcionalment tavella.
Segons temporada, i optativament, un parell de cors de carxofa
250 g d’esclata-sangs o rovellons
150 g de caragols (si pot ser cuidats amb timó i romer durant 1 setmana millor).
Romer i timó en branca.
Una tomaca,
safrà,
all,
oli i
sal

Elaboració:

1.- Frig els pimentons en tires
2.- Aparta els pimentons i frig bastant la carn.
3.- Afig la bajoqueta i carxofes i frig-los bé.
4.- Afig el garrofó frig-lo lleugerament
5.- Afig una picada amb 4 dents d'all, la tomaca i el safrà (molts li afigen pebre roig).
6.- Afig l'aigua (1 litre) i registra d'alguna manera el seu nivell (per exemple prenent de referència els reblons del mànec de la paella pel que fa a l'altura de l'aigua.
7- Afig mig litre d'aigua addicional i quan bulla deixa-ho entre 15 i 30 minuts (fins que torne al nivell de referència que hem pres). Posa les rametes de romer i timó ací, i recorda llevar-les abans de tirar l'arròs
8.- En aquest moment rectifica la sal i afig l'arròs, els rovellons o esclata-sangs i el conill. Ja saps menys de 18-20 minuts (no se t'ocorra tirar-li mes aigua, és pecat!), si veus que es queda sense brou, baixa el foc i tapa la paella.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada