diumenge, 21 de juny del 2015

Arròs amb llangosta o llangostins



Ingredients:

Una llangosta de 500 g  o 500 g de llagostins
500 g de cap de peix (rap, lluç etc.)
400 g d'arròs
1 ceba mitjana,
1 fulla de llorer,
3 rametes de julivert,
2 tomaques mitjanes,
2 dents d'all,
3 dl. d'oli (3 tassetes
safrà
sal
pebre roig
un polsim de pebre blanc mòlt
2 l. d'aigua

Elaboració:

Llavar i trossejar sense pelar un de les tomaques; pelar i picar l'altra. Pelar i picar els alls. Pelar i trossejar la ceba. Calfar 2 dl. d'oli en una cassola àmplia al foc i fregir la llangosta. Traure-la i reservar-la.
En eixe oli fregir el cap de peix, passat per farina, traure'l i reservar-lo. Continuar fregint la ceba i la tomaca trossejats. Afegir després mitja culleradeta de pebre roig i de seguida l'aigua.
Mentrestant es pela la llangosta, es reserva i trosseja la seua carn. Picar el cap i les potes, xafant-les amb la maça del morter. Incorporar tot açò, juntament amb el cap de peix fregida, a la cassola amb el brou. Afegir el llorer i el julivert. Posar una mica de sal i un polsim de safrà i coure tapat a foc mitjà durant una hora.
Una vegada preparat el brou, passar-lo per un colador fi i reservar-lo.
Calfar 1 dl. d'oli en una paella al foc i fregir la carn de la llangosta trossejada, després els alls i la tomaca picats i després mitja culleradeta de pebre roig, afegint de seguida 1 litre i quart escàs de brou de peix preparat. Agregar un polsim de pebre blanc mòlt.
Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Quan trenque a bullir, es tira l'arròs i es reparteix per igual. Coure els 10 primers minuts a foc viu i gradualment rebaixar-lo els 8 o 10 minuts restants. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar uns minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada