200 g d'abadejo
300 g de coliflor en ramells
400 g d'arròs
4 dents d'all
100 g de tomaca
2 dl d'oli
1’5 l d'aigua
Elaboració:
Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la
pell i espines i esmicolar-ho.
Pelar i picar els alls i la tomaca. Esbandir els ramells de coliflor i escórrer-los. Calfar l'oli en la paella al foc, fregir els alls, després els ramells de coliflor i a continuació l’abadejo. Afegir mitja culleradeta de pebre roig i de seguida l'aigua, un polsim de safrà i una mica de sal.
Pelar i picar els alls i la tomaca. Esbandir els ramells de coliflor i escórrer-los. Calfar l'oli en la paella al foc, fregir els alls, després els ramells de coliflor i a continuació l’abadejo. Afegir mitja culleradeta de pebre roig i de seguida l'aigua, un polsim de safrà i una mica de sal.
Coure a foc lent 10 minuts. Punxar una tija de coliflor i comprovar si
necessita més cocció. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari.
Avivar el foc, tirar l'arròs, repartir-ho per igual i coure els 10 primers
minuts a foc viu i els 8 o 10 restants a foc gradualment rebaixat.
Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del
foc, deixar reposar 5 minuts i servir.
(Aquesta paella admet pimentons o alls tendres que ofegaríem amb la coliflor.
És important que l'aigua en posar-la estiga bullint o quasi quan afegim
l'arròs. Hem d’anar amb compte amb la sal, ja que l’abadejo és salat, no afegir
sal fins a provar bé el brou de la paella).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada