dimecres, 17 de juny del 2015

Paella de tonyina

Ingredients:
 
400 g de tonyina tallada en daus
6 alls tendres
4 cigaletes
16 cues de gamba
Un pimentó roig
Una branqueta de julivert
1.5 l brou de peix
400 g d'arròs
Una nyora
2 tomaques madures
Oli d'oliva
Safrà
Sal.

Elaboració:

En una paella calfem oli i sofregim lleugerament la nyora i després la retirem. En el mateix oli hem de pegar-li una volta als trossos de tonyina, prèviament salats (volta i volta que si no s'asseca) i la reservem també. Repetim l'operació amb les cigaletes. S'ha de deixar en un plat a banda. Tallem el pimentó en tires i netegem i trossegem els alls tendres. Sofregim igualment i reservar. Pelem i trossegem les tomaques. En el got de la batedora, tirar la tomaca, la sal, la nyora, el julivert i picar tot. Sofregim el contingut de got, li donem unes voltes a l'arròs i reguem immediatament amb el brou de peix bullint i el safrà. És el moment de distribuir els ingredients a excepció de les cues de gamba i de comprobar de sal. Deixem coure a foc fort uns 10 minuts, repartim les cues, abaixem el foc i deixem coure 7 minuts més. Si hem jugat bé amb el foc, no ha de quedar-nos cap brou i escoltarem com comença a sofregir l'arròs, s'ha d'apagar de seguida i deixar reposar uns minuts abans de servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada