400 g de tonyina tallada en daus
6 alls tendres
4 cigaletes
16 cues de gamba
Un pimentó roig
Una branqueta de julivert
1.5 l brou de peix
400 g d'arròs
Una nyora
2 tomaques madures
Oli d'oliva
Safrà
Sal.
Elaboració:
En una paella calfem oli i sofregim lleugerament la nyora i després la retirem.
En el mateix oli hem de pegar-li una volta als trossos de tonyina, prèviament
salats (volta i volta que si no s'asseca) i la reservem també. Repetim
l'operació amb les cigaletes. S'ha de deixar en un plat a banda. Tallem el
pimentó en tires i netegem i trossegem els alls tendres. Sofregim
igualment i reservar. Pelem i trossegem les tomaques. En el got de la
batedora, tirar la tomaca, la sal, la nyora, el julivert i picar tot.
Sofregim el contingut de got, li donem unes voltes a l'arròs i reguem
immediatament amb el brou de peix bullint i el safrà. És el moment de
distribuir els ingredients a excepció de les cues de gamba i de
comprobar de sal. Deixem coure a foc fort uns 10 minuts, repartim les
cues, abaixem el foc i deixem coure 7 minuts més. Si hem jugat bé amb el
foc, no ha de quedar-nos cap brou i escoltarem com comença a sofregir
l'arròs, s'ha d'apagar de seguida i deixar reposar uns minuts abans de servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada