Ingredients:
1/2 quilo de morralla (meitat de galeres)
400 g d’arròs
100 ml d’oli
1,2 l de brou de peix
un grapat de galeres
2 nyores
2 tomaques
1 cabeça i 2
alls
julivert
pebre roig
tinta de calamar (un sobret)
Elaboració:
En primer lloc cal preparar el brou de peix: en
una cassola poseu a escalfar un poc d’oli i quan siga ben calent sofregiu les
nyores, la cabeça d’alls i una tomaca.
Afegiu el pebre roig (que no es creme, que amarga), feu unes voltetes i
aboqueu la morralla (amb les galeres que porte) i l’aigua. Deixeu-ho bullir
almenys 45 minuts. Reserveu una de les nyores i coleu el brou.
Ratlleu una tomaca i feu una picada amb la nyora,
2 alls i el julivert .
En la paella on aneu a fer l’arròs, escalfeu
l’oli, sofregiu les galeres i les aparteu. Sofregiu la tomaca ratllada i la picada (evitant que
l’all s’arribe a cremar) i una culleradeta de pebre roig. Afegiu l’arròs, li
feu unes voltetes per mesclar-ho tot bé i a continuació aboqueu la tinta de
calamar i el brou ben calent. Tasteu de sal, afegiu el safrà o colorant
alimentari, escampeu i deixeu coure 17 minuts, primer a foc viu i després a
poquet de foc. A la meitat de la cocció, escampeu les galeres per damunt. Deixeu
reposar i serviu.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada