Ingredients:
250 g de
coliflor
2 pimentons
rojos
100 g de
bajoqueta
50 g de pèsols
desgranats
100 g de faves tendres
desgranades
1 manoll d'alls
tendres
2 carxofes
naturals
1 albergínia
2 creïlles
mitjanes
2 tomaques
madures
4 dents d'all
400 gr. d'arròs
3 dl. d'oli (3
tassetes)
safrà
pebre roig
sal
3 litres d'aigua
Elaboració:
Tallar en
rametes la coliflor, llavar-la i escórrer-la. Llavar els pimentons,
trossejar-los, llevar-los les llavors i tija. Despuntar les bajoquetes,
esbandir-les i trossejar-les. Pelar i trossejar els alls tendres. Netejar de
fulles dures les carxofes, tallar les puntes i trossejar-les. Pelar i trossejar
els alls tendres. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar les puntes i
trossejar-les posant-les en aigua amb suc de llima. Pelar i trossejar
l'albergínia i les creïlles.
Pelar i picar les tomaques i els alls. Calfar l'oli en una paella al foc i fregir per aquest ordre:
L'albergínia i els pimentons, traure i reservar. Després les creïlles, després la coliflor, les carxofes, bajoquetes, les faves, els pésols, els alls tendres i finalment les tomaques i els alls picats.
Pelar i picar les tomaques i els alls. Calfar l'oli en una paella al foc i fregir per aquest ordre:
L'albergínia i els pimentons, traure i reservar. Després les creïlles, després la coliflor, les carxofes, bajoquetes, les faves, els pésols, els alls tendres i finalment les tomaques i els alls picats.
Afegir una
culleradeta de pebre roig i 3 litres d'aigua calenta. Agregar una mica de sal i
un polsim de safrà. Coure a foc mitjà 30 minuts. Afegir l’albergínia i els
pimentons reservats. Coure 15 minuts més. Provar el punt de sal, rectificar si
és necessari. Tirar l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els 10
primers minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 o 10 restants. Provar uns
grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar
reposar 5 minuts i servir
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada