dissabte, 20 de juny del 2015

Arròs de l'horta de verdures




Ingredients:
 
250 g de coliflor
2 pimentons rojos
100 g de bajoqueta
50 g de pèsols desgranats
100 g de faves tendres desgranades
1 manoll d'alls tendres
2 carxofes naturals
1 albergínia
2 creïlles mitjanes
2 tomaques madures
4 dents d'all
400 gr. d'arròs
3 dl. d'oli (3 tassetes)
safrà
pebre roig
sal
3 litres d'aigua

Elaboració:

Tallar en rametes la coliflor, llavar-la i escórrer-la. Llavar els pimentons, trossejar-los, llevar-los les llavors i tija. Despuntar les bajoquetes, esbandir-les i trossejar-les. Pelar i trossejar els alls tendres. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar les puntes i trossejar-les. Pelar i trossejar els alls tendres. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar les puntes i trossejar-les posant-les en aigua amb suc de llima. Pelar i trossejar l'albergínia i les creïlles.
Pelar i picar les tomaques i els alls. Calfar l'oli en una paella al foc i fregir per aquest ordre:
L'albergínia i els pimentons, traure i reservar. Després les creïlles, després la coliflor, les carxofes, bajoquetes, les faves, els pésols, els alls tendres i finalment les tomaques i els alls picats.
Afegir una culleradeta de pebre roig i 3 litres d'aigua calenta. Agregar una mica de sal i un polsim de safrà. Coure a foc mitjà 30 minuts. Afegir l’albergínia i els pimentons reservats. Coure 15 minuts més. Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els 10 primers minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 o 10 restants. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada