Ingredients:
150 g d'abadejo
500 g de pèsols frescos
500 g de carxofes fresques
400 g d'arròs
100 g de tomaca
4 dents d'all
1 dl. d'oli
safrà
ix
pebre roig
1 œ l d'aigua
Elaboració:
Rostir l'abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la pell i espines i esmicolar-ho.
Desgranar
els pèsols. Llevar les fulles dures de les carxofes, tallar les puntes,
partir-les en quatre i posar-les en aigua amb suc de llimó.
Pelar i
picar els tomaques i els alls. Calfar l'oli en una paella, al foc.
Fregir els alls, després l'abadejo i després la tomaca. Afegir mitjana
culleradeta de pebre roig i immediatament l'aigua.
Quan comence a
bullir, incorporar les carxofes i els pèsols, afegir un polsim de safrà i
una miqueta de sal i coure 20 minutos a foc mitjà.
Al cap d'aquest
temps provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Augmentar la
intensitat del foc, tirar l'arròs, repartir per igual i mantenir a foc
viu els 10 primers minuts i després gradualment rebaixat altres 8 o 10
minuts més.
Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc i deixar reposar 5 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada