dimecres, 17 de juny del 2015

Paella d'hivern



Ingredients:  

Un pollastre d'un quilo ben trossejat
200 gr. de magre porcí
2 de carxofes tallades pel mig a quarts               
200 g de pésols                                                    
100 g de faves                                                       
100 g de tomaca ben picolada
200 dl d'oli                                                             
400 g d'arròs                                                    
aigua (sempre doble que arròs)                                
sal                                                            
pebre-roig (una cullereta plena, de les de café) 
safrà 
un polsim de pebre negre (optatiu) 

Elaboració:
Aboquem l'oli i quan estiga prou calent se li tira un grapadet de sal i després el pollastre i el magre; es regiren fins que comencen a daurar-se, moment en què s'afegiran la carxofa i la tomaca; se'ls peguen voltes i més voltes; ben sofregit el conjunt, es tira el pebre-roig i s'aboca immediatament el litre d'aigua (que es tindrà a mà, perquè el pebre-roig no es creme); es posen tot seguit els pésols, les faves, el safrà i el pessic de pebre-negre en pols. A foc de flama viva es deixa bullir fins que tot estiga cuit; és el moment d'abocar l'arròs, afegint-li abans l'aigua que haja perdut pel bull, i es tasta de sal; la cocció prossegueix durant 10 minuts; i, a foc gradualment rebaixat, altres 10 minuts. Ja eixut, es deixa uns pocs minuts sobre el foc sense flama (ni tions fumejants), que socarrarà i acaramel·larà l'arròs de la capa inferior, i formarà el deliciós socarrat. Treta del foc, es deixa reposar un minut o dos. Com que la carxofa, al contacte del peltre de la paella negrejarà el conjunt, i l'arròs, ja cuit, restarà d'una morenor verdosa i daurada, si es desitja evitar eixa negror, bastarà ruixar les carxofes pelades i trossejades amb suc de llima.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada