dimecres, 17 de juny del 2015

Paella de primavera

Ingredients:

400 g d'arròs
un gotet d'oli
1 kg de carxofes
1 kg de faves tendres
300 g de costelletes de porc
mig pollastre sense el pitet
una garbeta d'alls tendre
pebre roig
sal
colorant o safrà

Elaboració

Les carxofes s'han de pelar bé i amb les puntetes tallades, a trossets. Les faves, unes desgranades i les altres trossejades, les més tendres amb la beina i tot. Els alls tendres s'han de tallar a trossets.
Es posa la sal i l'oli a la paella i s'anivella sobre el foc. Quan l'oli s'escalfa, es tira la carn, ben trossejada, que fregeix millor. Quan la carn ja està rossa, s'hi afegeix la verdura (les faves i les carxofes), se la volteja un parell de vegades, i es psen els alls. Un poc més de fregir i de voltejar (un parell de voltetes) i s'espolsa una culleradeta de pebre roig. Tot seguit, aigua fins a la meitat, i es fa coure a foc viu. Quan el brou s'eixuga. s'hi tira l'arròs i s'hi afegeix novament aigua, ara fins els claus de les anses. En esclatar el bull, es tasta de sal, s'espolsa el colorant i es fa coure a foc alegre uns vint minuts.
La paella s'ha de traure del foc només se sent el so de fregir, i cal deixar-la reposar uns minutets,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada