dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb calamarsons i carabiners



Ingredients:

250 g de calamarsons
4 carabiners grans
500 g de clòtxines
400 g d'arròs
1 ceba mitjana
1 fulleta de llorer
100 gr. de tomaca
2 dents d'all
1’5 dl. d'oli 
safrà ,
sal,
pebre roig,
1’5  l d'aigua,

Elaboració:
 
Netejar els calamarsons i esbandir els carabiners, escórrer-los. Netejar les clòtxines. Pelar i picar el tomaca i els alls. Pelar la ceba i trossejar-la. Coure les clòtxines al vapor. Calfar1’5  dl. d'oli en una cassola al foc, fregir els carabiners, traure'ls, després la ceba trossejada, afegir per últim mitja culleradeta de pebre roig i de seguida l'aigua i la fulleta de llorer.
Pelar els carabiners i reservar les cues netes. Picar en un morter els caps i les peladures i tirar-les en el brou. Posar una mica de sal i un polsim de safrà. Coure 20 minuts i passar el brou pel colador fi, agregant el brou filtrat de la cocció de les clòtxines.
Calfar 1 dl. d'oli en una paella al foc, fregir els calamarsons, després els alls i després la tomaca. Afegir mitja culleradeta de pebre roig i 1 litre i quart escàs del brou dels carabiners. Provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Quan trenque a bullir, tirar l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els 10 primers minuts. Posar per damunt les cues dels carabiners i les clòtxines obertes (només mitja petxina), i coure 8 o 10 minuts més a foc gradualment rebaixat. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar uns minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada