dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb abadejo i pimentons



Ingredienets:
 
150 g d’abadejo
125 g de cigrons (pesats sense remullar),
400 g d'arròs
1 pimentó roig gran
1 tomaca mitjana
1 cabeça d'alls
1 dl. d'oli (1 tasseta)
safrà
sal
pebre roig
1’5 l. d'aigua.

Elaboració:
  Posar en remull els cigrons amb aigua, la vespra. L'endemà coure'ls en 1’5 l d'aigua, afegint al final una mica de sal i un polsim de safrà. Colar el brou i mantenir-ho calent. Reservar els cigrons cuits.
Rostir el pimentó en el forn a temperatura mitjana, donant-li la volta cada 15 minuts. Tardarà a estar rostit, entre 30 i 45 minuts. Traure’l, deixar-ho entebir i pelar-ho, llevant-li també les llavors. Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li la pell i espines i esmicolar-ho. Pelar i picar la tomaca i els alls.
Calfar l'oli en una cassola de fang, al foc. Fregir els alls i la tomaca, afegir l’abadejo i donar-li unes voltes. Posar mitja culleradeta de pebre roig i de seguida l'arròs, remoure i tirar un litre de brou i els cigrons reservats. Repartir per igual l'arròs.
Quan trenque a bullir, provar el punt de sal i rectificar si és necessari. Coure destapat a foc mitjà entre 17 i 20 minuts. Col·locar el pimentó rostit tallat en quatre parts, com si foren capes de torero, cap a la meitat de cocció. Provar uns grans d'arròs i verificar el punt de cocció. Retirar del foc i servir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada