dilluns, 22 de juny del 2015

Arròs amb abadejo i verdures



Ingredients:

150 g d’abadejo
100 g de pimentó roig
125 g de bajoqueta
2 carxofes fresques
100 g de pèsols (pesats sense beina)
100 g d'espinacs frescos
250 g de garrofó fresc (100 g si s'usa sec)
100 g de tomaca
50 g de ceba
2 dents d'all
400 g d'arròs
1 rameta de romer
1’5 dl. d'oli,
safrà
sal
pebre roig
2’750 l d'aigua

Elaboració:

Si el garrofó és sec, es posa en remull amb aigua la vespra i l'endemà es cou per igual que les bajoquetes. Reservar l'aigua de la cocció. Rostir l’abadejo, sense remullar, a la flama. Esbandir-ho, llevar-li pell i espines i esmicolar-ho.
Netejar les carxofes, llevant-los les fulles dures i tallant les puntes. Posar-les en aigua amb una mica de suc de llima. Despuntar les bajoquetes i trossejar-les. Desgranar els pèsols i el garrofó (si és de gra tendre). Netejar, llavar i trossejar el pimentó llevant-li les llavors.
Calfar l'oli en una paella al foc i ofegar en aquest ordre: el pimentó, les bajoquetes, espinacs i carxofes.
Quan aquesta verdura estiga ofegada, afegir la ceba, després la tomaca i els alls i finalment l’abadejo. Després una culleradeta de pebre roig i l'aigua, utilitzant la de coure el garrofó. En total 2’750 litres.
Quan comence a bullir, posar els pésols i el garrofó (fresc o bullit) i una mica de sal. Coure durant 30 o 40 minuts. Provar el punt de sal i rectificar, si és necessari; afegir un polsim de safrà.
Tirar l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els 10 primers minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 o 10 minuts restants. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada