Ingredients:
200 gr. de costelletes de porc, partides
125 gr. de fetge de porc també
500 gr. de col-i-flor, tallada a rametes
cinc o sis alls tendres tallats (potestatiu)
400 gr. d'arròs i doble d'aigua.
Pebre-roig (mitja cullera sopera) mitja cullereta de pebre-negre safrà sal
125 gr. de fetge de porc també
500 gr. de col-i-flor, tallada a rametes
cinc o sis alls tendres tallats (potestatiu)
400 gr. d'arròs i doble d'aigua.
Pebre-roig (mitja cullera sopera) mitja cullereta de pebre-negre safrà sal
Ingredients:
Ja calent l'oli, se sofrigen les costelletes i el fetge; en daurar-se, no
massa, se'ls afegeix la col i els alls; es barregen bé amb la carn i l'oli fins
que la col prenga color; es tira el pebre-roig, l'aigua immediatament, el safrà
i el pebre-negre. Foc animat fins que alce el bull; es rectifica de sal i aigua
i, si la carn ja és prou cuita, s'aboca l'arròs; uns 10 minuts de flama viva i
altre tant de foc esmortit, fins eixugar-se el gra. El foc és el recurs per
aconseguir la cuita equilibrada de l'arròs de gra sencer. Si s'eixugarà massa
prompte, en qualsevol variant de paella, deu cobrir-se amb una tapadora redona
de llanda, per evitar l'evaporació, o drap net o paper. Ja eixut l'arròs, es
deixa reposar uns moments al calor de la brasa primer; i després, ja tret del
foc. Se l'acompanya de quarts de llima.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada