Ingredients:
300 g de costelles de porc trossejades
200 g de magre de
porc trossejat a daus
2 pimentons rojos
grans tallats a tires
2 tomaques madures
pelades i picades (250 g)
2 dents d'all pelades
400 g d'arròs
un pessic de safrà
1 culleradeta de pebre
roig
1 cullerada sopera de
julivert picat
100 ml. d'oli d'oliva
1’250 l d'aigua
sal
Elaboració:
Calfar l'oli en una paella al foc, fregir les costelles i el magre, traure i
reservar.
Daurar després en aqueix oli les dents d'all sencers, traure'ls i posar-los en el morter. En eixe mateix oli ofegar a foc lent els pimentons i després la tomaca.
Mentrestant, picar en el morter els alls fregits amb el julivert i el safrà. Agregar aquesta picada sobre la tomaca i els pimentons que estan ofegant-se en el foc.
Incorporar a la paella les costelles, el magre i 1’250 l d'aigua. Posar una mica de sal i coure durant 20 minuts.
Daurar després en aqueix oli les dents d'all sencers, traure'ls i posar-los en el morter. En eixe mateix oli ofegar a foc lent els pimentons i després la tomaca.
Mentrestant, picar en el morter els alls fregits amb el julivert i el safrà. Agregar aquesta picada sobre la tomaca i els pimentons que estan ofegant-se en el foc.
Incorporar a la paella les costelles, el magre i 1’250 l d'aigua. Posar una mica de sal i coure durant 20 minuts.
Passat eixe temps,
provar el punt de sal, portar el brou a ebullició forta, tirar l'arròs,
repartir-lo per igual i coure a foc viu els 10 primers minuts i a foc
gradualment rebaixat els 8-10 minuts restants.
Provar uns grans
d'arròs per a verificar el punt de cocció.
Retirar del foc,
deixar reposar 5 minuts i servir.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada