diumenge, 21 de juny del 2015

Arròs amb gambes i emperador

Ingredients: (6 persones)

1,5 l del brou de peix fet amb morralla
750 g d'arròs
500 g de gamba roja fresca gran o mitjana
350 g d'emperado,r o tonyina, fresc
400 g de tomaca
6-8 dents d'all
1-2 nyores
1 ramell de julivert
Oli
safrà
all
sal

Elaboració:

1. Fas una picada amb els tomaques, els alls, el julivert, les nyores i sal. Les nyores abans les trosseges molt xicotetes i les fregeixes amb cura de no cremar-les.
2. Poses a fregir 200 dl d'oli en la paella i sal per les vores. Pots afegir una altra nyora.
3. Afiges les gambes i les 2marques". Han de quedar-se mig crues per dins, però havent deixat la seua aroma en l'oli. Es retiren.
4. S'incorpora l'emperador i es marca. Igualment ha de quedar mig cru per dins. Es reserva.
5. Afiges la picada i la fregeixes fins que s'evapore el líquid.
6. Afiges l'arròs i el fregeixes durant 2-3 minuts, fins que canvie de color.
7. Afiges el brou bullint, rectifiques de sal (recorda-te'n que estiga una mica salat, després l'arròs endolceix). 10 minuts a foc fort i la resta al mínim. Pots repartir la nyora trossejada per l'arròs.
8. Als 15 minuts afegim les gambes i el peix per damunt. L'arròs estarà al minim de foc perquè no es passe el marisc i el peix
9. Als 20 minuts ja està. Si hem anat amb compte podrem gaudir de gambes i peix al punt aromatizats pel safrà i la nyora, i per descomptat l'arròs d'acompanyament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada