dissabte, 20 de juny del 2015

Arròs de l'horta de verdures




Ingredients:
 
250 g de coliflor
2 pimentons rojos
100 g de bajoqueta
50 g de pèsols desgranats
100 g de faves tendres desgranades
1 manoll d'alls tendres
2 carxofes naturals
1 albergínia
2 creïlles mitjanes
2 tomaques madures
4 dents d'all
400 gr. d'arròs
3 dl. d'oli (3 tassetes)
safrà
pebre roig
sal
3 litres d'aigua

Elaboració:

Tallar en rametes la coliflor, llavar-la i escórrer-la. Llavar els pimentons, trossejar-los, llevar-los les llavors i tija. Despuntar les bajoquetes, esbandir-les i trossejar-les. Pelar i trossejar els alls tendres. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar les puntes i trossejar-les. Pelar i trossejar els alls tendres. Netejar de fulles dures les carxofes, tallar les puntes i trossejar-les posant-les en aigua amb suc de llima. Pelar i trossejar l'albergínia i les creïlles.
Pelar i picar les tomaques i els alls. Calfar l'oli en una paella al foc i fregir per aquest ordre:
L'albergínia i els pimentons, traure i reservar. Després les creïlles, després la coliflor, les carxofes, bajoquetes, les faves, els pésols, els alls tendres i finalment les tomaques i els alls picats.
Afegir una culleradeta de pebre roig i 3 litres d'aigua calenta. Agregar una mica de sal i un polsim de safrà. Coure a foc mitjà 30 minuts. Afegir l’albergínia i els pimentons reservats. Coure 15 minuts més. Provar el punt de sal, rectificar si és necessari. Tirar l'arròs, repartir-ho per igual. Coure a foc viu els 10 primers minuts i a foc gradualment rebaixat els 8 o 10 restants. Provar uns grans d'arròs per a verificar el punt de cocció. Retirar del foc, deixar reposar 5 minuts i servir



Arròs de notari

Ingredients:

6 galtes (carrilladas) de porc
Manoll d'herbes
2 dents d'all
1 l de brou de bullir les galtes amb verdures
(1 ceba, 1 porro, 2 carlotes, 1 nap)
500 gr d'arròs
1 tomaca ratllada
safrà
1 nap
300 de carabassa
1 pimentó roig
oli
sal

Elaboració:

1) Primer es prepara el brou amb verdures (porros, carlota, ceba, naps, etc) i les galtes que prèviament es netegen bé i es frigen amb cebes tallades en juliana. S'afig també un manoll de rametes d'herbes aromàtiques. Que bulla almenys 30 minuts en olla de pressió.
2) Es talla a trossets la carabassa, el nap i el pimentó rog i es frig en la paella. S'afigen les galtes i es frigen.
3) S'afig la tomaca i el safrà i es remou uns minuts
4) S'aboca el brou de bullir les galtes i es porta a ebullició.
5) S'incorpora l'arròs quan bull i 18 minuts després es deixa reposar uns 3-4 minuts i se serveix.

Arròs de pescadors



Ingredients: 

3 calamars
12 clòtxines
12 gambes
6 llangonstins
500 g d'arròs
mitja ceba picada
1 tomaca picada
2 dents d'all
pebre roig
oli d'oliva
sal
pebre negre
 
Elaboració:
 
Es posen els calamars, tallats a trossos a coure en un dit d'oli. Per separat s'obrin les clòtxines al vapor i es conserva el seu suc. En una altra cassola es barregen tomaca, ceba i s'ofeguen juntament amb els alls picats.
Una vegada aconseguit un sofregit, s'agreguen l'arròs, els calamars amb el seu suc, i el pebre roig. S'afig el brou de les clòtxines i l'aigua necessària, i s'assaona amb sal i pebre. Cinc o sis minuts abans que l'arròs estiga bullit s'agreguen les clòtxines, les gambes i els llangostins.

Arròs de polp i abadejo



Ingredients:

200 g arròs
150 g polp cuit
50 g molles d'abadejo
100 g tomaca en daus xicotets
100 g bolets
50 g ceba picada
50 g carxofa
50 g garrafó
50 g carabassí en daus xicotets
50 g pimentó roig torrat
30 g pimentó verd en daus
25 g porro en juliana fina
25 g pebre roig flor
1 cullerada xicoteta cebollí picat
1 cubet nyora líquida
4 cullerades soperes oli d'oliva
1,2 l. fumet
Una picada d'all i menta
Un polsim de timó i pebrella

Elaboració:

Saltejar la verdura per ordre de duresa. Sofregir la tomaca i el pebre roig i afegir el fumet. Quan trenque a bullir afegir l'arròs, assaonar i especiar. Afegir el polp i l'abadejo a vuit minuts d'acabar. Afegir la picada i decorar amb julivert i cebollí picat.